Tuntuuko ruuanlaitto haastavalle arjen kiireen keskellä? Minulla ruuanlaitto ajoittuu joko aamu kahdeksan seutuihin tai sitten ilta seitsemän seutuihin. Arjessa ruuanlaitto on kaukana gourmet-kokkauksesta. Mahdollisimman vähän tiskattavaa ja mahdollisimman nopsasti valmista on silloin paras vaihtoehto. Tässä pari vinkkiä millä toivottavasti voit helpottaa arjen kiirettä.
Kesäkurpitsa on nyt edullista ja lisäksi sitä saattaa monella kasvaa myös kasvimaalla. Helppo kasvislisäke, joka sopii niin kalalle kuin lihallekin on ratatouille. Itse teen tästä hieman alkuperäisestä poikkeavaa versiota. Tähän versioon tarvitset:
pari pientä kesäkurpitsaa
1-2 paprikaa
tomaattia maun mukaan
(sipulia, valkosipulia)
suolaa
chiliä tai mustapippuria
Lohko kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pienehköiksi lohkoiksi. Lämmitä paistinpannu ja lisää reilu loraus oliiviöljyä. Öljyä voi lorauttaa myös kasvisten sekaan ja lisätä samalla hieman suolaa. Laita kasvikset ja chili pannulle ja paista sekoittaen noin 10 min (paistoaika riippuu hieman lohkon koosta ja mieluisasta kypsyysasteesta). Lisää suolaa ja mausteita maun mukaan ja nauti :) tämän valmistaminen ei oikeasti vie paljon aikaa ja on helppo maustaa, kun kasvikset itsessään ovat jo maistuvia.
Helpot ja nopeat jauhelihapihvit
400g naudan paistijauhelihaa
n. 1 tl suolaa
reilusti jauhettua tai rouhittua mustapippuria
0,5 dl vettä
Poista jauhelihapakkauksesta "kansi" ja pohjapaperi. Ripottele jauhelihan päälle suolaa ja mausteita oman maun mukaan sekä lisää vesi (muista, että suolaa voi valmiiseen lisätä, mutta pois sitä ei saa). Sekoita ja tasaa massa rasian pohjalle. Laita pannu kuumenemaan, rasvaa ei tarvitse lisätä. Jaa massa neljään osaa ja nostele lusikalla pannulle. Muotoile lusikalla painellen ja paista ensin kuumalla pannulla noin 5 minuuttia ja sen jälkeen anna paistua miedommalla lämmöllä kypsäksi.
Siihen hetkeen, kun arki todella tuntuu lyövän kasvoille, kannattaa paistaa näitä jauhelihapihvejä valmiiksi pakastimeen tai varata sinne esimerkiksi Apetit-lohimurekepihvejä. Pihvit löytyvät kaupan pakastealtaasta ja ovat ravintoarvoiltaan hyviä sekä myös oikein maistuvia.
Molemmat ateriat olen tällä viikolla testannut oikein toimiviksi ja kyllähän tuo ratatouille maistuu oikein hyvin vaikka makaronilaatikon kanssa :)
Maistuvaa loppuviikkoa, nautitaan lämpimistä päivistä ja satokauden herkuista. Ihanaa, kun illalla voi laittaa jo kynttilöitä palamaan <3
Heli
Kommentit
Lähetä kommentti